Praktisk info

Billetter og adgang

Årets festival er 14. og 15. juni. Festivalen er helt gratis og åpen for alle. Det er altså ingen grunn til å skulle snike seg inn gjennom skogen. Inngangen finner du i Ladehammerveien, ved innkjøringen til Sleipnes vei.

Vi tar billetter ved inngangen. Billettene er fortsatt gratis, men av praktiske grunner må du registrere deg før du kommer til festivalområdet. Da får vi bedre kontroll, og du får en bedre festivalopplevelse. Billetter til årets festival finner du på Tikkio

Det er også mulig å støtte oss gjennom å vippse oss på #130786. Da får du masse god karma! Overskuddet fra festivalen går til en ny veldedig samarbeidspartner hvert år, samt å sikre framtidig drift.

Det er ingen aldersgrense på Ladehammerfestivalen, men på kveldstid anbefales barn og unge under 16 år å komme i følge med voksne.

Veibeskrivelse

Festivalområdet ligger på toppen av Ladehammeren, også kjent som Våttåhaugen. Området er skjermet av tykk skog, for å komme seg opp må en gå opp en grusvei gjennom skogen fra Ladehammerveien (ved krysset til Sleipnes vei). 

Og for deg som ikke er lokalkjent: ikke fortvil! Inngangen er godt synlig fra Ladehammerveien. 

Til fots

Ladehammeren er i grei gangavstand fra sentrum, ca 30 minutters gange fra Solsiden. Du følger da Strandveien forbi Svartlamoen og kaia, før du går Ladehammerveien opp bakken forbi tidligere Ladejarlen VGS. Inngangen vil være godt synlig etter bakketoppen.

Kommer du fra andre veien er det bare å svinge ned mot Korsvika ved Lade gård, og så ta til venstre og følge Ladehammerveien til du ser inngangen.

Kollektivtransport

Vi oppfordrer gjester til å reise kollektivt! 

Buss 20 mellom sentrum og Grilstad stopper på busstoppen “Ladehammeren”, som er kun noen titalls meter unna inngangen til Ladehammerfestivalen.

Tilgjengelighet

Grusveien opp til festivalområdet er bred og jevn, men vær forberedt på noen høydemeter. Vi har eget handicap-toalett.

Sykkelparkering

Litt oppe i vegen til festivalområdet nede ved vegen er det sykkelparkering. Her kan du låse fast sykkelen din mens du hygger deg på festival.

Parkering

Det finnes parkeringsmuligheter ved tidligere Ladejarlen VGS og Lade skole. Om det skulle bli fullt, er det også parkeringsplasser ved Korsvika, men det er litt lenger unna (parkeringsplassene er merket på kartet over). Gjester med bil må se seg nødt til å ta bena fatt de siste par hundre meterne, vi gjør derfor oppmerksom på at det til tider kan være mye trafikk over toppen av Ladehammerveien. Det må IKKE parkeres langs Ladehammerveien, da dette hindrer trafikken.

Salg

Du finner både ladehammerfestivalens egne og andres salgsboder på festivalområdet. Her får du kjøpt mat, drikke, kaffe og søtsaker. Du får også kjøpt årets offisielle festivalskjorte og annet festival-merchandise. Du kan betale med Vipps og kontanter, men aller helst tar vi imot betaling med kort! Alt overskudd fra salg på festivalen går til veldedighet.

Vi gjør oppmerksom på vi ikke har alkoholsalg, men du får kjøpt Ladehammerfestivalens eksklusive og kortreiste lettøl!

Festivalvett

Under festivalen, som ellers, gjelder vanlig folkeskikk og sunn fornuft. Vi vil gjerne at alle bidrar til å gjøre festivalopplevelsen best mulig. Hold festivalområdet rent og pent, det blir satt opp mer enn nok søppelstasjoner.

Klær

Vi oppfordrer alle gjester til å ta med godt med klær. Du får kjøpt varm mat og kaffe å holde deg varm på utover kvelden, og vi har tepper om det blir kaldt.

Ulendt terreng utenfor festivalområdet

Gjester frarådes på det sterkeste å ferdes utenfor det oppmerkede festivalområdet, da terrenget på Ladehammeren er ulendt og uoversiktlig. Festivalen er gratis og åpen for alle, så det er ingen grunn til å “snike seg inn” andre veier enn via hovedinngangen.

Ørepropper

Ta vare på hørselen din! I merchandise-teltet får du ørepropper for å skåne ørene.

Ta også vare på hørselen til dine firbeinte venner! Vi vil oppfordre hundeeiere å la hunden bli igjen hjemme når det er konsert. Hunder er langt mer sensitive for støy enn mennesker, og kan oppleve musikken som svært ubehagelig.

Førstehjelp

Det er en egen førstehjelpsbod på festivalområdet. Her står kompetent førstehjelpspersonell parat til å hjelpe deg med alt fra småkutt til mer alvorlige skader. Det vil også være patruljerende vakter rundt om på området, godt synlig i egne refleksvester.