Fredag (17:30-23:30)

Trønderdome

18:20 –
19:10 –
20:00 –
20:50 –
21:40 –
22:30 –
SKUR
Through the Canopy
The Regent
Endogenic
Bokassa
Papa Sierra

 

Royal Albert Høl

19:40 –
20:30 –
21:20 –
22:10 –
Viktor Wilhemsen
Hey Gloria
Pappasaft – Akustisk Sett
Lambsbread Sound

 

Lørdag (12:00-16:00) – Barnehammern

Du finner hele programmet til Barnehammern her

 

Lørdag (18:00-23:00)

Trønderdome

18:20 –
19:10 –
20:00 –
20:50 –
21:40 –
22:30 –
Paro
Summit
Toy Savoy
Sturle Dagsland
Gaffoot
Strandhugg

 

Royal Albert Høl

19:40 –
20:30 –
21:20 –
22:10 –
Waste a Saint
Undertakers
Ane Bjerkan
Venner

 

Artister


Ane Bjerkan
Ane Bjerkan komponerer vakre, rike låter og er en fri og utforskende vokalist. Sammen med bandet sitt har hun jobbet de siste to årene med å finne sin plass i en sonisk verden med piano, luftige trommer, minimalistiske synther og stryk. Ved hjelp av nøye utvalgte musikalske elementer, innspilt både i en mørk kjeller i Oslo og ute ved havgapet på Giske, fanger låtene en sjelden ro og nærhet.

https://soundcloud.com/anebjerkan

 


Waste a Saint
WASTE A SAINT er et Trondheims-basert band som startet opp sent i 2015. Musikken består i utgangspunktet av tungrock, med en rød tråd til blues, samt et snev av pop og attituden til god gammal pønk.

https://www.facebook.com/WASTEASAINT/


Bokassa
Bokassa er kongen av stonercore! Trondheimsbandet kombinerer hardcore punk med groovy riff fra stonerverdenen. Debut-EPen “War on Everything”, fra 2015 fikk strålende mottakelse, og i mars fulgte bandet opp med det kritikerroste albumet “Divide and Conquer”. Låtene til Bokassa høres ut som jordas undergang står på dørterskelen – og det har aldri hørtes så bra ut!

https://soundcloud.com/bokassa-1

 


Endogenic
Endogenic er et trash/death metalband fra Trondheim, som kan sammenlignes med band som The Black Dahlia Murder, Pantera og Lamb of God. Endogenic debuterte med EPen Fireball i 2013 og fulgte i år opp med sitt debutalbum Hunter. Disse gutta legger stor vekt på teknisk dyktighet og energi når de spiller live. Vær forberedt på en konsert som slår deg i bakken så hardt at du vil ha problemer med å stable deg opp på bena igjen.

https://soundcloud.com/endogenic


Gaffoot
Med sin særegne, energiske blues/ bluegrass, kommer den eksplosive duoen Gaffoot for å lage liv oppe på haugen vår.  Allerede i løpet av sitt første år har de satt fyr på publikum rundt i hele landet. De har fått til vane å stå igjen som den store snakkisen hvor enn de har spilt, og med rå vokal, brutal vold mot vaskebrett og bensinkanner, enigmatisk tilstedeværelse og en gitarist som reiser temperaturen i ethvert lokale, er du garantert stemning

https://www.facebook.com/gaffoot/


Hey Gloria
Hey Gloria befinner seg i den alternative rockens industrielle landskap. Med skarpe kanter, upolerte riff og opprørende tekster, gir de oss ukonvensjonell og monoton rock. Bandet forenes gjennom kjærligheten for støy, improvisasjon og primitive rytmer. Hey Gloria tar sine inspirerte turer innom avantgardisk rock n’ roll og uttrykket er i konstant endring. Det er skummelt, det er spennende. Ingenting er heilt sikkert.

https://soundcloud.com/heygloria


Lambsbread Sound
Ingen lager fest som Lambsbread gjør. Trondheims eget dancehall reggae-sound har siden 2008 snudd opp ned på dansegulv over hele byen. Lambsbread er et kollektiv av DJ’s, MC’s, produsenter og promotører med en ektefølt kjærlighet til dancehall reggae og bass. Nå er de tilbake for å spre kjærlighet på dansegulvet vårt.

soundcloud.com/Lambsbreadsound


Papa Sierra
Papa Sierra er et eksplosivt og sjelfullt alternativ-rock band fra midten av landet. Bandet presenterer et massivt lydbilde med hardtslående og dansbar rytmikk. Inspirasjonen bak det musikalske uttrykket kommer fra hele verden, og målet er å gi en storslagen og dynamisk musikk- og konsertopplevelse. Nå reiser de ut for å finne drømmerne. Kom å feir sommeren med Papa Sierra!

https://soundcloud.com/papasierra

 


Pappasaft
Det er oss en glede å invitere tilbake Pappasaft til Ladehammerfestivalen! Punkbandet er kjent for sine energiske konserter, med drivende låter og sing-along-refrenger som river med publikum. Konsertene kan således beskrives som et pietistisk-pedagogisk kjærlighets-helvete der publikum inntar rollen som “halve bandet”. Pappasaft har nettopp sluppet den beste punkplata i Norge på lenge, og er definitivt på vei opp og fram!

https://www.facebook.com/pappasaft/


Paro
Paro er, til tross for at du aldri har hørt om ham, Norges desidert beste rapper. Bombastisk påstand? Neida, kun objektiv sannhet. Fra hans gripende sceneshow kan du forvente høy energi, feite beats, og umenneskelig mikrofonteknikk. Tilbake til jorda: Beatsa legger ofte et sample-basert lydteppe av funk, jazz og soul, og tekstene kartlegger følelsene til en apatisk aktivist som tilfeldigvis er veldig flink til å rappe.

https://soundcloud.com/mc-paro


SKUR
SKUR spiller ballhard trøndersk rølpepønk med en kritisk tilnærming til de mest banale temaene i livet. Tekstene er beint fram bokstavelige og gir utløp for det lille vi har å klage over i i-lands-hverdagen, med mye musikalsk og eksistensiell verdi levert på en ganske subtil-humoristisk måte. Enten man er sint, glad, midt i mellom, hater staten eller liker øl så leverer SKUR en energisk og utagerende scene- opptreden man absolutt får med seg.

https://www.facebook.com/SKURBAND/


Strandhugg
Det blir en knallhard avslutning på junikvelden når Strandhugg gjester Ladehammerfestivalen. Siden debutplata ble utgitt i 2014 har bandet turnert i Norge, Øst-Europa og UK, og ga i vinter ut EP-en, Kyn. Det er hardt, tight, høres ut som noen har puttet Meshuggah, Lamb of God og Periphery i en blender, og Strandhugg er et band som MÅ oppleves live.

https://soundcloud.com/strandhugg


Sturle Dagsland
Sturle Dagsland besøkte Ladehammer-festivalen i 2015, og flere går fortsatt i terapi for å skjønne hva som traff dem! Ung, eklektisk og kritikerrost – Dagsland-brødrene eier ingen begrensninger når det kommer til å blande musikalske uttrykk, fra rock og ambient til joik og strupesang. Denne duoen føler seg like hjemme på SXSW som på en skogdekt bergtopp i Trondheim. Ord yter ingen rettferdighet – Sturle Dagsland må oppleves!

https://soundcloud.com/sturledagsland


Summit
Den første av to vinnere av Ladehammerslaget. Summit har vært aktive i en årrekke og vært innom både death metal og stoner på sin treige, seige ferd. Dagens konstellasjon ligger i et mer tradisjonelt doom-landskap, og gir assosiasjoner til storheter som Sleep og Candlemass. Bandet har tidligere spilt på Trondheim Metal Fest og Nidarosdoomen.

www.facebook.com/summitdoom


The Regent
The Regent er energisk, fandenivoldsk og melodisk pønk som snytt ut av midten av 90-tallet. Bandet har på tross av sin korte fartstid rukket å gjøre seg godt bemerket i pønk og hardcore-miljøet. Denne gjengen vil stå på til de stuper! Hver eneste konsert spilles som som om det var deres siste, og det er nesten en garanti at du etter en konsert med The Regent er gjennomvåt av svette og øl.

www.facebook.com/theregentband/

 


Through the Canopy
Through the Canopy er den andre av to vinnere av Ladehammerslaget. Bandet tilhører en sjelden gruppe band, som allerede etter tre konserter leverer et bunnsolid håndverk. Trioen spiller doom metal med tydelige progressive elementer, og med referanser til både hardrock og post-metal.

www.facebook.com/throughthecanopy

 Toy Savoy

Toy Savoy er ute med ny singel! Bandet spiller hjertevarm rockepop, og lar seg inspirere av band som Beatles, Radiohead og Tame Impala, med sine sterke melodier og store lydlandskap. Bandet gjorde stor suksess på Trondheim Calling, med to fullsatte konserter, og varmet nylig opp for Hilma Nikolaisen på Kafe Skuret. Garantert god stemning!

https://soundcloud.com/toy-savoy

 


Undertakers
Med stort hjerte for det meste innen Rock-sjangeren setter Undertakers sitt eget preg på trønderrocken. Nå er de klare for å banke trash rock inn i hjernebarken og trommehinnene til publikum på Ladehammerfestivalen! Best av alt liker bandet musikk som er gøy å spille live, og det merkes!

www.facebook.com/undertakers 


Venner
Har du ingen Venner? Synd for deg. Nå har du sjansen. Enten du er arbeidsledig og bruker dagene på å telle fliser på baderomsgulvet, eller jobben din går ut på å prøve å la være å kvele alle kundene dine med de jævla plastposene, kan det være godt å ha noen Venner å prate med – selv om de kanskje ikke har svaret på alt. Tidligere vinnere av Ladehammerslaget

https://soundcloud.com/vennerband

 


Viktor Wilhelmsen
With a bottleneck technique resembling Ry Cooder and well-crafted songs as a solid foundation, Viktor Wilhelmsen presents something that is uncommon these days – blues with good melodies and lyrics written with much care! After graduating from the prestigious jazz conservatory in Trondheim in 2011, Viktor has released highly acclaimed albums and played concerts all over Norway with several jazz and rock projects.

http://www.viktorwilhelmsen.com/