Fredag (18:30-23:30)

Den Største Scenen

18.30 Smalltown
19.15  Catching Cooper
20.00 FOG
20.45 Sivert Erikson
21.30 Blånæggel
22.30 Dröm

Royal Albert Høl

20.00  Sunk Cost
21.00  Anfinnsaas
22.00 Red Mountains

Lørdag (18:00-23:30)

Den Største Scenen

19.00 Kugelblitz
19.45  Skóg
20.30 Bokassa
21.15  Sturle Dagsland

Royal Albert Høl

18.45  Spring Collection
21.00 Electric Sheriff
22.00 Barnacle

 

Barnehammern (lørdag 12:00-17:00)

På Barnehammern vil det være leker og aktiviteter på området hele dagen, samt underholdningsinnslag fra scenen på gitte tidspunkt. Se siden for Barnehammern for detaljer.

 

 Artister:


AnfinnsaasAnfinnsaas
Duoen Anfinnsaas spiller metall med røtter i norsk folkemusikk,  improvisasjon og støy. De har nettopp spilt inn debutplata si, og skal i den sammenheng ut og spille rundt om i Norge i 2015. Dette har Ladehammerfestivalen vært så heldig å nyte godt av :)

Hør Anfinnsaas på Soundcloud


BarnacleBarnacle
Denne gjengen krabbet seg opp fra dypet av Trondheimsfjorden høsten 2012, og har lusket rundt på grunt vann siden. Etter et knippe konserter i Trondheimsområdet, er de klare for å ta steget opp på tørt land. Med inspirasjon fra 70-tallets Sabbath til 2000-tallets Tool, vil denne trioen ta publikum med på et dypdykk ned i sitt lydbilde de selv har døpt «sjøprog».

Barnacle på Facebook


BlånæggelBlånæggel
Dette bandet startet som et skogspunkband i en garasje i Nord-Trøndelag.  De flyttet etterhvert fra skogen og til Trondheim hvor de nå jobber med debutplaten sin. Stilen deres er hard og catchy punkrock, med en god porsjon selvironi. Blånæggel har gjort seg bemerket for sine fullsatte konserter på Familien i Trondheim, og varmer i november opp for selveste Silver og Upstrokes på samme tid.

Blånæggel på Facebook


BokassaBokassa
Bokassa spiller selverklært stonerpunk og fusjonerer riff fra stonerrockens verden med brutaliteten og energien til punken og hardcoren. Bandet har spilt med alt fra Frk. Fryd og Johndoe til Lucky Malice, Warp Riders og Still Shaking. Hardcore-trioen slapp i mars i år singelen “No Control” fra deres kommende EP.

Bokassa – No Control (Youtube)

 


Catching CooperCatching Cooper
Fra denne gjengen får man ungdommelig og energisk pop/rock. Bandet har hentet inspirasjon fra 90-tallets pastellfargede tenåringsdrømmer og rufsete rockerebeller. De gjør et intenst live-sett som er ”rett opp, beint fram trøkk” med en punk-aktig energi. Her lusker det et stor allsangpotensiale!

Catching Cooper på Facebook


DrömDröm
Dröm er en elektronikapop-kvartett fra Trondheim som blander synther, nyoppfunnede instrumenter, energiske trommer og nordnorsk vokal. Deres melodier og klanger, inspirert av bandets jazzbakgrunn, lokker deg inn i et drømmende univers. Et univers som kontrasteres av den nære, varme vokal og den nordnorske teksten med dens naivistiske ærlighet.

Dröm på Facebook


ElectricsheriffElectric Sheriff
Dette bandet har vært i omløp siden 2005, men har gjennomgått en del endringer i lineupen. Nå satser de for fullt igjen! Resultatet er et band som nå låter bedre enn noen gang,  og som er klare for å vise Trondheim og resten av landet hva som er selve meninga med Rock n Roll!

Electric Sheriff på Facebook

 


FOGFOG (Frukt og grønt)
De tre guttene i FOG har kommet langt på kort tid. I vinter imponerte de Ladehammerfestivalens booking-gruppe og resten av juryen stort, da de vant Trøndersk mesterskap i pop og rock. FOG blander en rekke rockesjangere, i sitt helt egne og energiske uttrykk. Dette er et band som må oppleves live!

FOG på Facebook

 


Red Mountains

Red Mountains
Red Mountains spiller seig drømmende stoner rock med røtter i 60-tallets psykedelia og 70-tallets tungrock. Det siste halvåret har blitt brukt til å ferdigstille debutplaten som slippes på vinyl i et begrenset opplag via Berlinbaserte Nasoni records. Singelen fra albumet er blitt anbefalt av P3 urørt, og har høstet gode kritikker i tungrock-miljøet.

Hør Red Mountains på Soundcloud


Sivert EricsonSivert Ericson
Med sin sjarmerende og fengende americana/ indie-pop på steinkjer-dialekt kommer Sivert Ericson med band for å berike sommerkvelden på Ladehammeren. Firemannsorkesteret med Sivert Ericson selv i spissen har tidligere imponert på Trondheim Calling og er nylig blitt anbefalt av Urørt. Nå er de klare for Ladehammerfestivalen!

Sivert Ericson på Facebook


Spring CollectionSpring Collection
Spring Collection er et band som ikke er redd for å dyrke litt freidig galskap. Sjangermessig blir det en form for funky humorpop med en enormt fengende basslinje. Bandet  vant Trøndersk Mesterskap i Rock og Pop i 2009.

Spring Collection har vært med Ladehammerfestivalen siden starten i 2010, og er kanskje det nærmeste du kommer en offisiell maskot for festivalen.

Les Icon Music Mags anmeldelse av den første konserten bandet spilte på festivalen

 


Sturle Dagsland Sturle Dagsland
Sturle Dagsland består av brødrene Sturle og Sjur. Mellom seg trakterer de et imponerende antall instrumenter, noe som har resultert i omtaler som dette: “It’s rare to find a song that sounds so different, so unusual and so appealing all at once. It occurred to me at one point that this might be what poking your head into an alien nightclub sounds like.” - anewbandaday.com

Hør Sturle Dagsland på Soundcloud