Fredag (18:00-23:00)

Trønderdome

18:30 –
19:20 –
20:10 –
21:00 –
22:00 –
SØR FOR SAHARA
DEAR ESTHER
ØSTFROST
PANDA PANDA
PEEVISH PENFRIEND

 

Royal Albert Høl

19:00 –
20:00 –
21:00 –
22:00 –
PAINTED ROMANS
MERETHE JM
I LIKE TO SLEEP
AS HE SAID

 

Lørdag (18:00-23:00)

Trønderdome

18:30 –
19:20 –
20:10 –
21:00 –
22:00 –
BRIGHT LIGHTS
VENNER
KAURIN
DEKSTRA LARGE
HELGELAND 8-BIT SQUAD

 

Royal Albert Høl

19:00 –
20:00 –
21:00 –
22:00 –
ELIAS EINE
SPRING COLLECTION
SKÓG
TELEVISHNU

 

Barnehammern (lørdag 12:00-16:00)

Les mer om programmet til Barnehammern her

 

Artist-info

DEKSTRA LARGE
Det er med stor glede vi melder av selveste DEKSTRA LARGE kommer inn i stedet for Anti-Lam Front!
https://www.facebook.com/dekstralargemusic/


 
ANTI-LAM FRONT Har desverre måtte avlyse

Melodisk punk på trøndersk med lamhetskritikk i fokus! Bandet består av musikere fra RIFU, Youth Pictures of Florence Henderson, Desperado og Rest of My Life, og leverer kjapp punk med referanser som Propagandhi og Bad Religion. Debutalbum kommer, og i mens ser vi dem på hammern og løfter paraplyen i Movember-regnet!

https://play.spotify.com/artist/7AksgU8oCaoWfDqTV6v9SA


 
AS HE SAID

As he said er basert på en kontrast: soundet er storslått og drømmende, men tekstene er sårbare og intime. Fire musikere med forskjellig bakgrunn har møttes i et musikalsk verksted der alt er lov, og alle har fått fargelagt prosjektet på sin måte. Resultatet er et band som blander industrielle synther, skranglete gitarer, organiske beats og usminket vokal.

https://play.spotify.com/album/1okWR6A5fP1behh3SIXBMG/5VjpzLLwt5plSvB2RyLxcT


 
BRIGHT LIGHTS

Bandet spilte sin første konsert noen sinne på Ladehammerslaget 2015, og gikk videre fra Ladehammerslaget 2016! Med et forrykende liveshow og en klassisk lineup av trommer, bass og gitar gir Bright Light oss forfriskende alternativ rock.


 
DEAR ESTHER

Lett svevende 60/70-tallspop er blitt Dear Esthers kjennemerke, og bandet har i 2016 imponert på flere konsertscener i Trondheim. På tross av denne sterke tradisjonen har Dear Esther likevel et moderne tilsnitt, med inspirasjonskilder som Fleet Foxes og Midlake.


 
ELIAS EINE

Elias Eine er en nordnorsk visesanger som bruker snedige akkorder og nøye gjennomtenkt fingerspill for å skille seg ut i mengden med singer/songwriters. Med tidvis nostalgiske tekster, som tar for seg melankolske og tragikomiske temaer, bruker han den nordnorske dialekten for det den er verdt. Dette gir musikken og livefremførelsene ett veldig personlig og ektefølt preg.

https://play.spotify.com/artist/5gwhTzFalRiqac3drTwFHH


 
HELGELAND 8-BIT SQUAD

Nordnorsk laptop reggae med Didrik Marø/Mathias Østrem – a.k.a Slåbrock/Tiny Tias. Med sin nye EP, Bor På Ein Planet, og kofferten full av chiptunes avslutter Helgeland 8-bit Squad Ladehammerfestivalen2016, og det er bare å ta på seg danseskoa først som sist.

https://play.spotify.com/artist/3sHyV2guccezbARAFvsn2a


 
I LIKE TO SLEEP

Selverklært powerjazz med vibrafon, bariton-gitar og trommer. Den unge trioen varmet nylig opp for selveste Motorpsycho i Storsalen, og kommer til Ladehammeren for å gi en konsertopplevelse vi ikke har sett maken til. For fans av lydbilder utenom normalen!


 
KAURIN

Med sterke røtter til reggaens gullalder på 1970-tallet gir septetten Kaurin oss et friskt innslag i programmet, musikere fra Helgeland 8-bit Squad, Trondheim Verdensmusikk-ensemble, Neptune Surf Club, Dekstra Large og Gus Jah Jah Land vil bidra til å gi festivalpublikummet herlig nord-norsk roots reggae.


 

MERETHE JM

Merethe JM har det siste året vekket stor oppmerksomhet med sin pålitelige og skranglete songwriter-pop. I år ser du henne skrike ut melankoli og kjærlighet på Ladehammerfestivalen, og det på ekte trøndersk vis, om du skal tro henne selv!

https://play.spotify.com/artist/0k2Q2nXIk55btfRDHK7Tjt


 
PAINTED ROMANS

Minimalistisk voksenpop med et blandet elektroakustisk uttrykk, ikledd synthtepper og en hel del ambience. Bandet har vært mer aktive i studio enn på scenen i de siste årene, noe som har resultert i flere EP-er og singler, og Painted Romans har gått fra å være Mats Davidsens soloprosjekt til å få full live-besetning.

https://play.spotify.com/artist/4Dz1G42wieVAEpfoEkEpYO


 
PANDA PANDA

Panda Panda har høstet mye fortjent skryt, både for sine liveopptredener og senest for sin EP, Millions, som ble sluppet på Riot Factory. Kvintetten spiller en tidvis vokaldrevet og kaotisk støypop med brede referanser og intelligente komposisjoner. Bandet har allerede spilt både på Pstereo, UKA og Trondheim Calling og vil gi Ladehammerpublikummet.

https://play.spotify.com/artist/3oCgeFINuqArTJbY2yYWTS


 
PEEVISH PENFRIEND

Peevish Penfriend kan best beskrives som punk’n’roll: Harde gitarer, fengende refrenger, særegen vokal og et enormt godt liveshow. Nylig slapp bandet andreplata, Check Your Voicemail, til gode anmeldelser, og en forrykende slippfest i Lobbyen ga løfter om en publikumsopplevelse av de sjeldne på Ladehammeren.

https://play.spotify.com/artist/2EjhYKPyioLjEP5TJn0XLf


 
SKÓG

Og til å komplettere programmet i Royal Albert Høl får vi et gledelig gjensyn med Skog, vinner av Ladehammerslaget og artist på Trønderdome i fjor!

https://www.facebook.com/skogpage/?fref=ts


 
SPRING COLLECTION

Geir Skavern leverer California Realness! Kanskje kommer D. Drumpf.


 
SØR FOR SAHARA

Den Zimbabweanske sjangeren sungura er kanskje ikke velkjent hos det trønderske konsertpublikum enda, men Sør for Sahara gjør sitt for å bryte isen. Med tekster på trøndersk i sann Knutsen og Ludvigsen-stil blir Sør for Sahara et unikt og friskt pust i programmet og i det trønderske afropop-miljøet.


 
TELEVISHNU

Televishnu er tilbake etter en liten dvale og har med seg nye låter, gamle låter, skitten shoegaze og fantastiske melodier opp på Ladehammeren. Oppmerksomme Ladehammeristas vil kjenne igjen bandet fra den første Ladehammerfestivalen i 2010, og Televishnu er et særdeles velkomment gjenhør.


 
VENNER

Venner kommer til Ladehammerfestivalen med ny plate i bagasjen, og her finner du alt fra Åse Kleveland-style, tradisjonell vokaljazz til støyrock via industrielle synther og metal-riff. Venner er like gode som de er uplasserbare og bandet overbeviste et samlet dommerpanel på Ladehammerslaget 2016.

https://play.spotify.com/artist/2oMuzEu1ihlhJD2c883BhN


 
ØSTFROST

Med sin selvtitulerte EP fra 2015 leverte Østfrost sin søknad til å bli et av Trondheims mest interessante undergrunnsband, og bandet har levert solide liveprestasjoner både i Trondheim, utenbys og utenlands. En ukonvensjonell instrumentasjon bestående av gitar, bratsj, bass, trommer og indisk harmonium gir Østfrost et helt unikt lydbilde. Oppmøteplikt!

https://play.spotify.com/artist/1BJqSSMcmkUx3EMMUbvFlB