Ladehammerfestivalen samarbeider hvert år med en lokal frivillig organisasjon, som får overskuddet fra festivalen. I år samarbeider vi med FIRE – Stiftelsen Ett skritt videre. Du kan møte dem på Barnehammern lørdag 10. juni.

“Vi ble stolte og glade når Laderhammerfestivalen tok kontakt med oss og ville donere overskuddet fra årets festival til vårt arbeid. Og vi vil veldig gjerne gi noe tilbake når noen velger å dele med oss. Derfor vil vi være å finne på festivalområdet med tuttisbinge, kubb og FIREsuppen vår. Vi gleder oss til å gjøre årets festival til en vi ser tilbake på med glede.”

Terje Stølan

Om FIRE
Stiftelsen Ett skritt videre ble grunnlagt i 2008 av Wenche Slemmelid-Olsen og Terje Stølan. Etter å ha arbeidet i rusomsorgen i flere år, så de behovet for et rusfritt alternativ til de som ønsket å komme seg ut av avhengigheten. I de snart 10 årene som har fulgt har FIRE vokst betraktelig. I dag har FIRE avdelinger i Kristiansund og Trondheim, og i løpet av 2017 skal de åpne dørene i Molde og Stjørdal også. Det ble raskt tydelig at aktivitetene med trygge rammer, glede og mestring var noe som flere stigmatiserte grupper trengte, og av den grunn er FIRE åpen for alle som føler de trenger det. Det eneste som kreves er at du er rusfri og ønsker å bidra positivt.

FIRE tilbyr i dag aktivitetene sykkel, ski, fotball, løping, gymsaltrening, klatring, jentetrening, lunsj, bootcamp, bandy, badminton og friluftsliv. FIRE er med på flere store arrangementer som Birkebeinerrittet og Tordenskioldløpet, og arrangerer FIREtriatlon og FIREfairplayCUP i fotball.

Les mer om FIRE på www.ettskrittvidere.no