Barnehammern

Velkommen til Barnehammern 2017, lørdag 10. juni 12:00 – 16:00

Vi inviterer barnefamilier, tanter og onkler, bestemødre og bestefedre, fjerne kusiner og fettere, venner og bekjente til Barnehammern 2017 – en del av Ladehammerfestivalen! Det blir ikke Ladehammerfestival på de voksne uten Barnehammern for de små. Vi ønsker sommeren velkommen med mengder av spennende aktiviteter og underholdning av ypperste klasse for store og små. Eventyret er helt gratis for alle.

I caféen er det som alltid mulig å kjøpe økologisk saft, kaffe og noe godt å spise på.  Veien opp til Eventyrfjellet går gjennom en tett og trolsk skog, og er tilrettelagt for barnevogner. Det finnes også sykkelparkering lenger ned i bakken. Det er parkering på Lade skole og Ladejarlen VGS (det er ikke lov å parkere langs Ladehammerveien), men vi oppfordrer alle til å reise kollektivt.

Kom bli med, alt kan skje!

 

PROGRAM

På scenen (12.00 – 16.00):

Konferansier: Mari Eggen Sager, FN sambandetFortellerteater med Magnus Winsvold

Magnus kommer med et eventyr, men han vet ikke helt hvordan det vil gå. Skal prinsen beseire dragen? Skal prinsen klemme dragen? Skal prinsen og dragen heller spille basketball? Slike spørsmål får du kanskje svar på når Magnus setter i gang med sitt fortellerteater. Anbefales for store og små, men ikke for drager…

 FN-Filuren

Selveste FN-Filuren kommer og besøker Barnehammern. FN-Filuren jobber for FN, og reiser verden rundt for å passe på at alle barn har det bra. Filuren kan fortelle deg alt om barns rettigheter og fredsarbeid. Du kan spørre FN-Filuren om nesten hva som helst!

 

 

 


Musikalfabrikken
Musikalfabrikken er Trondheims musikalteater- skole for barn og unge fra 4 til 18 år, og har i alt 200 medlemmer. Du så dem kanskje i Olavshallen i mai. Da fremførte 80 av barna Kari Palari, familiemusikalen som byr på sang, dans og gnistrende skuespill, og som har det enkle budskapet: Du er tøffest om du er snill! Snart skal alle 200 medlemmene tilbake med forestillingen Showstoppers. Men før det er Musikalfabrikken å finne på scenen på Ladehammerfestivalen!


 

Dansegruppa Amani
Amani Crew er en livlig gjeng danseglade barn som danser hiphop, street, jazz og breakdance. Gjengen liker å underholde og de ønsker å gjøre publikum glade med sine opptredener.

 

 

 


 

Barnehammern Kulturoase (12.00 – 16.00):Tentakkelteltet

I Tentakelteltet vil ungene få muligheten til å lage skulpturer med resirkulerte materialer. Dette er en god mulighet til å la fantasien utfolde seg! Fokus i år kommer til å være “Sjømonster”. Teltet ledes av Sukhi Karlsen som til daglig jobber som billedkunstner og illustratør med studio i Trondheim.

 

 Hva er i hodet mitt?

Har du glade, sinte, sprø eller triste tanker nå? Kunstner Dolores Capdevila hjelper barna til å se på sine egne tanker. Kom og gi form av hodet ditt til en glasskrukke og observere hva du tenker akkurat nå, illustrerer den og sette den inni hodet ditt.

 

 Origamiverksted

Sima Haddadin deler av sin lidenskap for origami. Origami er en eldgammel japansk tradisjonell kunst. Hun har brettet tusenvis av origamifugler og andre former over mange år, og sammen med barna deler hun sin kreative erfaring innen papirets verden. Barna får lære hvordan de kan brette ulike dyr, esker, dukker, stjerner og mye mer.

 Redd Barna-Aktiviteter

Redd barna sørger som vanlig for herlig stemning på festivalområdet. De gir ungene sjansen til å være med på flere artige konkurranser som sekkeløp, ringspill, badminton og kubb. Med andre ord en stor dose tradisjonell norsk sommermoro!

 

 Buttons-verksted

På Ladehammerfestivalens egne buttons verksted kan barna tegne sitt favorittmotiv, som klippes ut og legges i den magiske buttonsmaskinen. Dra i spaken og – simsalabim! – ut kommer en button du kan ha på deg. Lag en button til selv, eller som gave til familie og venner.

 

 


Å fange en drøm
Drømmer kan være både fine og skumle, og ofte kan de være litt vanskelig å huske. Å snakke om drømmer kan hjelpe oss å huske – å “fange” drømmen. Barna får fortelle sine drømmer og lytter også til hverandres drømmer. Inspirert av indianske drømmefangere, fester vi tegninger og figurer til en pinne som vi utsmykker med farger, perler og tråder. Og slik fanges drømmen!  Verkstedet ledes av Ylva Cecilie Vestrheim, utdannet arkitekt, yoga-lærer og kreativ tusenkunstner.


Sport og spas med FIRE
Hvert år samarbeider Ladehammerfestivalen med en veldedig partner, som får overskuddet fra festivalen. I år samarbeider vi med FIRE – Stiftelsen ett skritt videre. FIRE elsker sport og aktivitet. Derfor tar de med sin egen ballbinge på Barnehammern, og arrangerer miniputt-fotballturnering. I tillegg byr de på leker og aktiviteter av alle slag. Kom innom da vel!

 


Aktiviteter med Amnesty
Amnesty tar med gule og kule aktiviteter til festivalen. Det blir kasting på blikkbokser, lykkehjul og tegneverksted. De som ønsker det kan bidra til årets flyktningkampanje, hvor målet er at Norge skal ta ansvar og relokalisere 10.000 asylsøkere fra Hellas og Italia.

 


Ansiktsmaling
En sikker vinner! Bli en tiger, sjørøver eller krabbe for en dag


 

NY! Barnehageoasen (14.30 – 15.30):

 

Rabalderdans
Rabalderdansen inviterer til dans for de minste. Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder de seg til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Kroppens språk er i fokus som samspill og lek!

 

Barnas filmklubb for de minste
Barnefilmklubben i Trondheim er en frivillig organisasjon som har som formål og gi barn og unge i Trondheim og omegn et bredt og variert filmtilbud, med hovedvekt på filmer tilpasset de minste         (filmer med aldersgrense opptil 7 år). Barnefilmklubben satser på å vise filmer fra ulike land, både nye og eldre samt kortfilmer. De har også kurs i animasjon, motion capture og filmlaging generelt.

 

Det skal vises filmer fra to  kortfilm-program i Barnehageoasen: